De ce echipament ai nevoie pentru salonul tău de înfrumusețare?

De ce echipament ai nevoie pentru salonul tău de înfrumusețare?

Salonul tău de înfrumusețare merită tot ce este mai bun. Alege echipamente de calitate, care se vor dovedi o investiție bună în timp. Află care sunt echipamentele și consumabilele de care ai nevoie pentru început.

Mobilierul

Dacă ți-ai ales un anumit stil pentru salonul tău de înfrumusețare, atunci trebuie să te asiguri că mobilierul și echipamentul sunt în aceeași temă, urmând linii de design și având culori apropiate.

Spațiile de depozitare

Spațiile de depozitare deschise sau închise sunt foarte importante. În spațiile de depozitare deschise poți păstra produsele și accesoriile care sunt utilizate des, ojele sau produsele de styling.

Spațiile de depozitare închise vor găzdui produsele care nu ar trebui să stea la vedere: consumabile salon, soluții de curățenie, accesorii păr sau instrumente pentru manichiură și pedichiură sau diverse documente.

Mobilierul pentru zona de recepție

Prima impresie contează foarte mult. Zona de recepție trebuie să arate excepțional, să inspire încredere și să confere o stare de confort și relaxare.

Ce nu ar trebui să îți lipsească din zona de așteptare: o canapea, o măsuță de cafea, cuier pentru haine sau genți și un suport pentru reviste, pe care clienta să le răsfoiască pe durata așteptării.

Biroul de recepție trebuie să fie în linie cu mobilierul din salon din punct de vedere estetic și să fie practic, cu sertare și o zonă de lucru pentru receționeră.

Pentru zona de frizerie și coafură

Scaunele de frizerie sunt esențiale. În stil clasic sau moderne, cu suport pentru picioare sau tip fotoliu – scaunul de coafor trebuie să fie confortabil și cu design în ton cu restul salonului.

Scaunul de lucru pentru stilist trebuie să fie confortabil, reglabil și cât mai ușor de manevrat. Nu trebuie să îți lipsească ucenicul de lucru, cât mai bine compartimentat și ușor de deplasat.

Postul de lucru cu oglindă de perete și loc de depozitare a accesoriilor de păr trebuie să urmeze linia de design a salonului.

Scafa sau unitatea de spălare va fi des utilizată în cadrul tratamentelor aplicate pe păr sau proceselor de schimbare a culorii părului. Alege un model confortabil atât pentru client, cât și pentru hairstylist.

Instrumente, produse cosmetice, accesorii păr

Alege doar ce este mai bun pentru salonul tău. Produsele și instrumentele profesionale pentru aranjarea și îngrijirea părului vor inspira încredere clienților și te vor ajuta să îți îndeplinești obiectivele ușor și bine.

Pentru zona de cosmetică și masaj

Vei avea nevoie de un pat de masaj cu reglaj pe înălțime și tetieră reglabilă. Gradul de confort al patului de masaj este foarte important în alegerea clienților de a mai reveni în salonul tău. Dacă acesta este inconfortabil, aceștia vor evita cu siguranță să îți mai facă o vizită.

Nu trebuie să îți lipsească consumabilele pentru ședințele de masaj sau cosmetică: kimono cosmetică, cearșeaf cu elastic de unică folosință, mănuși de unică folosință, cearșaf rolă pentru pat.



Pentru zona de manichiură-pedichiură

Masa de manichiură – pliabilă, pe roți, cu pernuță pentru sprijinit mâna și ventilator încorporat.

În ceea ce privește scaunele, poți merge pe varianta cu 2 scaune identice, unul pentru clienți și unul pentru tehnician. Astfel, zona va fi uniformă din punct de vedere estetic.

Dacă spațiul și bugetul îți permit, investește într-un scaun special pentru pedichiură: o unitate care combină un scaun, un suport pentru picioare și un bazin.

Vor fi pe lista de must-have:

  • Lampă UV pentru oja semipermanentă și gel.

  • Ustensile pentru manichiura și pedichiura clasice: forfecuțe, pile, instrument pentru împins cuticule.

  • Aparatură pentru manichiura și pedichiura semipermanentă și cu gel: instrument pentru împins cuticule, freze, pile și buffer, șabloane, tipsuri, pensule.

  • Sterilizator pentru ustensilele reutilizabile folosite.

Consumabilele

Orice salon de înfrumusețare are nevoie de consumabile:

  • protecții pentru masa de cosmetică/masaj;

  • role de prosoape de hârtie;

  • bețișoare de bumbac;

  • bentițe cosmetice;

  • alcool sanitar și dezinfectant pentru suprafețe;

  • saci pentru bazinul de pedichiură;

  • bonete, măști, mănuși;

  • separatoare de degete pentru pedichiură;

  • papuci de unică folosință.

  • mănuși

  • bonete, utilizate în cadrul tratamentelor cosmetice.



Leave a Reply